Hoe creëer je een visgraatmotief op een tafelblad?

Tafelblad visgraat

Bij een recht visgraatpatroon zet u met het krijt een reeks parallelle lijnen uit. Dit is gemakkelijk de meest kosteneffectieve methode. Om een recht visgraatpatroon op het tafelblad te maken, heb je een liniaal, een potlood en een krijtje nodig.

Teken eerst een reeks rechte lijnen over het tafelblad. Het resultaat moet er ongeveer zo uitzien als hieronder: Gebruik vervolgens de liniaal om elk van de lijnen te verbinden met een potloodstreep. Zo ontstaat het raster dat u in de afbeelding hierboven ziet.

Diagonale visgraat

Een diagonaal visgraatpatroon, aan de andere kant, wordt gemaakt door twee reeksen parallelle lijnen met elkaar te verbinden. Je kunt dit patroon maken door een reeks loodrechte lijnen te tekenen. Teken eerst twee lijnen op het tafelblad die loodrecht op elkaar staan. Trek vervolgens twee lijnen tussen deze eerste twee die ook loodrecht op elkaar staan. Vervolgens kun je de drie lijnen met elkaar verbinden met een potloodstreepje.

visgraat

Visgraatpatronen worden gemaakt door een set rechte lijnen te verbinden met een andere set loodrechte lijnen. Voor dit soort visgraatpatronen heb je krijt en een liniaal nodig.

Begin met het neerleggen van een reeks lijnen die evenwijdig zijn aan elkaar. Je kunt een liniaal gebruiken om er zeker van te zijn dat de afstanden nauwkeurig zijn. Vervolgens verbindt u de lijnen met een loodrechte lijn. Als je klaar bent, moeten de lijnen een visgraatpatroon vormen.

Onderste lijn

Zoals u ziet, is het maken van uw eigen visgraatpatroon op een tafelblad niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Met een beetje planning, kunt u een geometrisch patroon dat zowel kosteneffectief en esthetisch aangenaam.

Nu u weet hoe u een visgraatmotief op een tafelblad kunt maken, is het tijd om naar buiten te gaan en uw eigen designreis te beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.